mardi, 28 septembre 2021 15:30

Informații pentru studenți referitoare la infecția cu virusul Sars-Cov-2

1. Ce fac dacă am fost testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV -2?

Studentul are obligaţia de a informa:

-       Universitatea la adresa de e-mail

-       Secretarul de an al Facultății

-       Medicul Universității - dr. Augustina Burnete, tel. 0374834954/0740153584 sau la adresa de mail: trimițându-i și decizia de izolare primită de la DSP Cluj.  Va fi supravegheat medical, telefonic de medicul Universității.

-       DSP Cluj contactează pacientul confirmat pozitiv și DSP Cluj va emite o Decizie de izolare

-       Studentul intră în carantină pentru 14 zile de la data confirmării

-       Dacă starea de sănătate se agravează, studentul sună la 112, pentru consult medical şi eventuală internare.

-       Carantinarea timp de 14 zile calendaristice se va face la hotelul de pe str. Victor Babeș nr. 13, etaj. 1 – pentru studenții cazați în cămine și nu se pot izola altundeva.

La revenirea la activitățile didactice/în cămin, studentul va aduce cadrului didactic/administratorului de cămin o adeverința medicală de la medicul Universității pe care se va preciza starea de sănătate.

 

2. Ce fac dacă unul dintre colegii din camera de cămin a fost depistat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2?

Studentul are obligaţia de a informa:

-       Universitatea la adresa de e-mail

-       Secretarul de an al Facultății

-       Medicul Universității - dr. Augustina Burnete, tel. 0374834954/0740153584 sau la adresa de mail:

-     Se impune carantinarea tuturor persoanelor din camera de cămin a cazului pozitiv la hotelul de pe str. Victor Babeș nr. 13, etaj. 1 pentru 14 zile calendaristice. Pentru studenţii aflaţi în carantină se vor găsi soluţii punctuale pentru a li se furniza alimentele la uşa camerei.

-       Dacă pe parcursul perioadei de carantină (cele 14 zile de la data contactului fizic cu un caz confirmat), starea de sănătate se inratutateste şi studentul devine pozitiv, se urmează paşii prevăzuţi la la SITUAŢIA I – STUDENT – CAZ CONFIRMAT POZITIV.

 

3. Ce fac dacă sunt contact direct al unui persoane  SARS-CoV-2 pozitiv?

Studentul are obligaţia de a informa:

-       Universitatea la adresa de e-mail

-       Secretarul de an al Facultății

-       Studentul informează cabinetul medical al Universității pe adresa de mail: că este contact direct al unei persoane confirmate pozitiv. (calitatea de contact direct este confirmată prin decizia de carantinare emisa de DSP CLUJ)

-       Carantinarea timp de 14 zile calendaristice se va face la hotelul de pe str. Victor Babeș nr. 13, etaj. 1 – pentru studenții cazați în cămine și care nu se pot izola altundeva.

-       Dacă pe parcursul perioadei de carantină (cele 14 zile de la data contactului fizic cu un caz confirmat), starea de sănătate se înrăutățeste şi studentul devine pozitiv, se urmează paşii prevăzuţi la SITUAŢIA I – STUDENT – CAZ CONFIRMAT POZITIV

Lu 5249 fois