Bolboacă D. Sorana

Sorana D. Bolboacă este absolventă a Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, cu specializare la nivel de master în Informatică Medicală și Biostatistică și doctorat, respectiv conducere de doctorat în domeniul Medicină.

Activitatea didactică desfășurată: studenții anului I Medicină liniile de studiu Română și Engleză (disciplina Biostatisticăși Informatică Medicală), studenții anului II Medicină linia Engleză (disciplina Metodologia Cercetării Științifice) și studenții anului II Tehnicieni de Radiologie-Imagistică Medicală (disciplina Metodologia Cercetării Științifice), coordonator curs doctorat (Managementul Datelor Medicale).

Alte activități didactice desfășurate: coordonare lucrări licență și îndrumător lucrări de cercetare studenți.

Activitatea științifică și de cercetare: principalele domenii de cercetare sunt reprezentate analiza uni- si multi-variată a datelor medicale, metode statistice de analiză a datelor, modelarea in silico, educație în statistica medicală, aspecte etice în cercetarea medicală și diseminarea rezultatelor, medicina bazată pe evidente, rețele de socializare și informația medicală. Mentor pentru granturi de cercetare interne și proiecte de cercetare doctorală și post-doctorală, evaluator al proiectelor de cercetare în cadrul competițiilor naționale și internaționale.

Informații

  • Grad didactic: Profesor
  • Adresă email:
Accesat de 15376 de ori