Joi, 04 Februarie 2021 13:01

Proiecte europene de interes strategic (ICPEI) – microelectronică – Apel de exprimare de interes

Stimate cadre didactice / cercetători, vă informăm că aveți posibilitatea de a vă implica în ”Important Project of Common European Interest” (IPCEI) – microelectronică.

IPCEI urmărește dezvoltarea lanțului valoric de microprocesoare și sisteme integrate în UE, creșterea prezenței industriale europene pe tot lanțul valoric pentru a soluționa provocările tehnologice cheie, aspecte de securitate și societale, pe baza contribuției industriei de profil europene, precum și despre perspectiva realizării unei Alianțe europene în domeniul microelectronică.
Rolul Alianței va fi acela de a stabili foaia de parcurs și planurile de cercetare și investiții și va monitoriza progresul înregistrat pentru a-l utiliza în susținerea sectorului

Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării intenționează să întreprindă demersurile necesare în vederea susținerii participării organizațiilor de cercetare în această inițiativă.

Cei interesați își pot exprima interesul la adresa https://www.research.gov.ro/ro/articol/5306/minister-comunicare-important-project-of-common-european-interest-ipcei-microelectronica

Persoana de contact IPCEI microelectronică este dna Ioana ISpas – consilier afaceri europene, email:

Cu deosebită considerație,
Echipa DepCDI

Accesat de 487 de ori

Selecție - anunțuri